KUNST VAN EN VOOR ELKAAR

In 2017 is dit kunstproject van start gegaan, waarbij meer dan 600 senioren van verschillende Rotterdamse zorginstellingen zoals Laurens en Aafje onder begeleiding van  Rotterdamse kunstenaars 84 volwaardige kunstwerken hebben gemaakt tijdens 21 workshops.

Activiteitenbegeleiders van Laurens staan versteld van het enthousiasme van de dementerende senioren, die meedoen aan dit kunstproject. Mary-Ann Art Consultants wil nog veel meer bewoners samen grote kunstwerken ( 80x120 cm ) laten maken.

Daarom is er een uniek adoptieplan bedacht waarbij de originele kunstwerken kunnen worden geadopteerd voor een bedrag van 350 euro. De ‘adoptie ouder’ ontvangt hiervoor als dank een art print op canvas van het originele kunstwerk, dat blijft hangen in het tehuis, waar het gemaakt is. Bij het originele schilderij komt een naamplaatje met de naam van de sponsor te hangen. De gehele opbrengst na aftrek van de kosten wordt ingezet om nieuwe workshops te organiseren.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de grote inzet van DIGNUS, Cultureel Concreet, stichting RCOAK en Cultuurscout Hillegersberg-Schiebroek Sanne Nelissen.

Kunstwerken zijn geadopteerd door:

Anytime Fitness Rotterdam Centrum
Aqua Marina
Breeman BMW
De Woningwachter
Familie Borsje
Familie Heer-Teer
Familie U-A-Sai-Halley
F. Rensen Technische Installaties
Human Recruitment
Familie van der Velden
Lommerrijk
Mela Pensioen
MKB Online Accountants
MKB Rijnmond
Porcella Rosa B.V.
Q Makelaars
Stichting Elisabethfonds
ZICHT risico- en verzekeringsadviseurs

Schilderen bij zorginstelling Laurens 2018

Schilderen bij zorginstelling Laurens 2017